Hakkımızda

Anasayfa » Hakkımızda

Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi 2000 yılında İl Özel İdaresi’ nin %40, Emirdağ Ticaret Odası’ nın %30 ve Emirdağ Belediyesi’ nin % 30 iştirak paylarından oluşan ortaklıkları ile kurulmuş Özel Hukuk Tüzel Kişiliğine haiz bir kuruluştur.

2000 yılında yer seçimi çalışmaları yapılarak Emirdağ OSB’ nin temelleri oluşturulmaya başlanmıştır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından sağlanan kredi ile gerekli kamulaştırmalar yapılmıştır. Kamulaştırmanın ardından sanayinin can damarı olan altyapı çalışmalarına TEİAŞ’ a ait Emirdağ TM’ den 11 km’ lik çift taşıyıcılı toplam kapasitesi 50 MVA olan enerji nakil hattı, bölgenin haberleşme ağı için fiber optik altyapısı, kanalizasyon, yağmur suyu ,içme-kullanma suyu şebekeleri  parke taşı döşeli yolları tamamlanarak katılımcılara hizmet vermeye hazır hale getirilmiştir.2014 yılı itibari ile doğalgaz çalışmaları başlatılarak 2015 yılında doğalgazın bölgeye gelmesi hedeflenmektedir.

Emirdağ OSB’  kuruluş aşamasında OSB kanunlarına dayanılarak Karma bir OSB olarak kurulmuş olup Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanan imar planında toplam 110 hektarlık alan üzerinde kurulmuş olan çeşitli büyüklükteki toplam 57 adet sanayi parseli ile yatırımcılara arsa tahsisi yapılmaya başlanmıştır. Yatırımcılarının ürettikleri projelere istinaden talep edilen büyüklükteki sanayi parsellerinin sayısı revizyon ve /veya tevhit işlemlerinin ardından 19.07.2014 tarihi itibari Bakanlıkça onaylanan son imar planında 38 olarak değişmiştir. Toplamda 38 adet olan sanayi parsellerinden 400.000 metrekarelik alana sahip olan 21 adet sanayi parseli  11 adet  firmaya tahsis edilmiş olup bu firmalardan 8 tanesi üretime başlayarak, toplamda 500 kişilik istihdam sağlarken 3 firma şu an itibari ile proje-inşaat aşamasında bulunmaktadır. Kalan 17 adet  sanayi parselleri ise 125.000 metrekare sahip olarak yatırımcı beklemektedir.

Emirdağ OSB’ de dondurulmuş gıda, doğal taş, pres taş, et-entegre, hayvansal yem, kültür mantarı üretimi, süt ve süt ürünleri, hazır(tabldot) yemek gibi sektörlerde üretim yapılmaktadır.

Emirdağ OSB yatırımcısına her zaman destek olan kurumsal yapısının yanı sıra bulunduğu jeopolitik konum itibari ile de cazibe merkezi olmaktadır. Ankara-İzmir Karayolu ile Konya-Eskişehir Karayollarının kesiştiği noktada anayola sınır olarak konumlanan Emirdağ OSB lojistik açıdan da önemli bir yere sahiptir. Ankara’ ya 200 Km, Eskişehir’ e 110 Km Konya’ ya 200 Km İzmir’ e 350 Km uzaklıkta olan Emirdağ OSB’ nin diğer önemli bir özelliği ise Ankara-İzmir Hızlı Tren hattının ve bu hatta ait istasyonun Emirdağ OSB’ ne olan uzaklığının 5 dakikalık mesafede planlanıyor olmasıdır.

Emirdağ OSB Müteşebbis Heyeti, Yönetim  Kurulu, Denetim Kurulu ve Bölge Müdürlüğü ile ülkenin gelişimde sanayi ve sanayicinin öneminin farkında olan yapısı ile sanayicisine her zaman destek olmaktadır.2013 yılında EPDK’ dan alınan elektrik dağıtım lisansı ile katılımcılarına indirimli elektrik temin eden ve dağıtımını yapan Emirdağ OSB kaliteli hizmet anlayışı ile enerji hatlarını ve tesislerinin bakımlarını sürekli olarak takip eden elektrik birimine sahiptir. Elektrik biriminde 7 gün 24 saat anlayışı ile çalışan elektrik mühendisi ve elektrik teknikeri kadroları mevcuttur.